VAN OFFLINE NAAR ONLINE

Wil jij je eerst goed voorbereiden en weten welke stappen je moet nemen om een succesvol en zorgeloos webinar te kunnen geven?

Online training

WEBINARS ZONDER ZORGEN

Starten wanneer jij wil en direct toegang tot alle modules!

Heb jij dat ook? Dat gevoel…

…dat je webinars moet gaan geven? Omdat je weet dat het je kan helpen bij je naamsbekendheid, je expertisestatus en je verkoop? Omdat het een mooi aanvullend onderdeel is van je sales funnel? Webinars zijn de ideale manier om jezelf en je onderneming online zichtbaar te maken en te laten groeien. Vandaag de dag dé tool om je doelgroep te bereiken en te informeren over jouw product en expertise. Maar wat is het spannend als je dat nog nooit of niet zo vaak gedaan hebt!

u
Want hoe zet je zo’n webinar op?
u
Zitten mensen wel op jou en je verhaal te wachten?
u
Al die keuze uit webinartools, welke moet je dan kiezen?
u
Je bent totaal niet technisch, dus het gaat vast niet lukken met de techniek
u
En o jee, wat als er tijdens je live webinar iets fout gaat?
u
Weet je ook eigenlijk gewoon niet waar je moet beginnen?
Tja, je wil wel dat het een succes wordt en zeker zijn van je zaak. Het is tenslotte wel een líve webinar! Je bent niet de enige! Velen gingen je al voor en deelden dezelfde angst of hadden dezelfde drempels en vragen. Dat is dus ook precies waarom ik deze online training aanbied, want daarmee kan ik jou helpen.

Welke elementen maken je webinar tot een succes?

N
Een goede voorbereiding en planning
N
Trek de juiste deelnemers aan door de juiste promotie
N
Bouw vertrouwen en verlangen op met de inhoud van je webinar
N
Zorg dat je bekend bent met de techniek
N
Leer verkopen via je webinars
Ik weet het nog goed, mijn eigen eerste webinar….wat vond ik het spannend! Gelukkig had ik me al wel verdiept in het fenomeen webinar en wist ik ook hoe de tool werkte waar ik het webinar mee ging geven. Die voorbereiding zorgde ervoor dat ik al heel veel van mijn onzekerheid kwijt was en het enige waar ik me nog wel zorgen over maakte, wat het feit dat ik live moest gaan spreken, want dat had ik eigenlijk nog nooit gedaan. Maar juist door die voorbereiding ging het allemaal eigenlijk heel soepel en weet je, het was echt super leuk! Ik had in diezelfde week nog een tweede webinar gepland en eigenlijk keek ik daar heel erg naar uit toen ik die eerste achter de rug had. Ik kon niet wachten!

Heb jij dat gevoel nou ook, dat je je liever eerst wat meer in het fenomeen webinar zou willen verdiepen? En zou je je graag eerst wat meer willen voorbereiden voordat je ‘in het diepe duikt’?

Dan ben je hier op de juiste plek!

Deze online training biedt je het volgende

N
Ik behandel alle fases van een webinar stap voor stap, zodat jij voor, tijdens en na je webinar goed voorbereid bent
N
Ik geef je handvatten om jezelf als expert in de markt te zetten, door je te helpen waardevolle inhoud te geven en een aanbod te doen waar je doelgroep graag gebruik van zal maken
N
Ik geef je inzicht in de techniek achter de webinartools, zodat ook die drempel voor je wordt weggenomen en je vol vertrouwen je webinar zult gaan geven

Welke stappen ga ik dus met je nemen?

N
Hoe je je webinar moet voorbereiden en plannen
N
Alles rondom promotie van je webinar
N
Hoe je de inhoud van je webinar krachtig vorm geeft
N
Hoe je ervoor kunt zorgen dat je een succesvol live webinar geeft
N
Wat je aan follow up kunt doen ná je webinar

Maar er is nog meer…

Want wat deze training écht uniek maakt:
Je maakt inhoudelijk kennis met de meest gebruikte webinartools!

GoToWebinar, Clickwebinar, Webinargeek en Webinarjam

Ik laat je zien hoe ze eruit zien, hoe ze werken, wat de voor- en nadelen zijn, wat de kosten zijn, etc. Zodat jij na deze training de techniek begrijpt en precies weet wat jij wil en een gedegen keuze kunt maken voor een eigen webinartool

Voor wie is deze training bestemd?

  • Voor iedereen die zelf webinars wil gaan geven of ondersteuning wil bieden bij het geven van webinars, zoals bijvoorbeeld VA’s.
  • Voor iedereen die zich liever eerst verdiept in het fenomeen webinar en zich graag goed voorbereidt.

Wanneer start deze training?

Deze training is zo ingericht dat je eigenlijk op ieder willekeurig moment kunt starten. Wanneer het jou uitkomt dus.

Hoe lang duurt deze training?

De training bestaat uit 7 modules, waar je direct toegang tot krijgt. Je kunt de training dus volledig in je eigen tempo doorlopen en je houdt 1 jaar toegang.

Wat krijg je?

Je schrijft je in voor een online programma met 7 modules, waartoe je direct toegang krijgt. Daarin vind je materialen, werkboeken en video tutorials van de verschillende tools. Je krijgt handige checklists en sjablonen waar je elke keer weer opnieuw gebruik van kunt maken. In de besloten Facebook groep kun je kennismaken met andere (oud-)deelnemers, je kunt er je vragen stellen, je ervaringen delen, maar ook afspreken om samen te gaan oefenen met de webinartools. Interactie maakt het volgen van een online training zó veel leuker, dus deel er vooral je bevindingen!

Ben jij een VA en wil je webinarondersteuning aan je dienstenpakket toevoegen?

Dan is er voor jou de VA Special!

Je doet dan niet alleen mee met de Basis-training, maar ontvangt GRATIS de bonusmodule “VA Special”. Hierin vertel ik je de ins & outs over hoe ik webinarondersteuning bied aan mijn klanten. Met de informatie uit deze bonusmodule kun jij na de training webinarondersteuning toevoegen aan je dienstenpakket.

“Webinars zijn hot in online-land en als VA is webinarondersteuning een hele waardevolle skill om aan te bieden. Veel ondernemers willen namelijk wel webinars geven, maar schrikken van de techniek erachter of vinden het gewoon eng. Dus stel je eens voor dat jij als VA ze hier van begin tot eind bij kan begeleiden? Sounds pretty cool to me. Anita Faber is de koningin van de webinarondersteuning en leert je in deze training hoe je ondernemers kunt begeleiden bij dit proces. De handvatten die je nodig hebt om moderator te zijn bij de webinars van jouw klanten.” Thamara Zijlstra – Virtual assistant trainer www.blueberrydynamic.nl

Opbouw van de training

Module 4 & 5 Tools en techniek

In deze modules worden de webinartools behandeld. Je krijgt informatie over de onderlinge verschillen, de aanschafprijzen en in videotutorials laat ik je stap voor stap zien hoe deze tools werken. Module 4: GoToWebinar en Clickwebinar Module 5: Webinargeek en Webinarjam

Opname gastwebinar Ria Kaashoek

In module 2 Promotie vertelt Ria Kaashoek ons de ins & outs over Facebook adverteren

Bonusmodule

De deelnemers van de Plus- en VIP-training krijgen toegang tot 4 waardevolle opnames van gastwebinars die tijdens de vorige rondes van deze training zijn gemaakt:

Thijs van Halewijn over het opbouwen van je maillijst (behorend bij module 2 – Promotie)

Simone Levie over succesvol verkopen via je webinar (behorend bij module 3 – Inhoud)

Anne Raaijmakers over haar ervaringen met Clickwebinar (behorend bij module 4 – Tools & techniek)

Ria Kaashoek over haar ervaringen met Webinarjam (behorend bij module 5 – Tools & techniek)

Wie ben ik?

Mijn naam is Anita Faber en ik ben Online Business Creator. Ik help zelfstandig ondernemers met het ontwikkelen en de technische realisatie van hun online onderneming. Door hun online zichtbaarheid en hun online bereik te vergroten. Door hun bedrijf zo in te richten dat zij meer of zelfs volledig online kunnen gaan werken. En door met hen mee te denken hoe ze hun producten online kunnen gaan aanbieden en dit ook technisch voor hen te realiseren.
Daarnaast ben ik webinarcoach en -trainer. Ik begeleid het proces van een webinar van begin tot het einde, oefen vooraf met de ondernemer, zorg ik ervoor dat de techniek tijdens het live webinar is geregeld en dat men zich puur kan richten op de presentatie en daarmee zorgeloos een webinar kan geven. Als trainer geef ik trainingen en workshops aan ondernemers. Deze organiseer ik zelf, maar ik geef ook training bij WebinarGeek, aanbieder van webinarsoftware.

Waarom de training Webinars Zonder Zorgen?

Ik weet uit ervaring dat je eerste webinar geven doodeng is. Niet alleen door mijn klantenkring, die ik ondersteun bij hun webinars, maar wat dacht je van mijn eigen eerste webinar…. Ook ik ben ooit een keer begonnen. En ik vond het doodeng!
Maar wat daarbij enorm helpt is een goede voorbereiding. En oefenen. En geloof in jezelf. Want je kunt meer dan je denkt!
Het klinkt simpel, maar het is echt gewoon een kwestie van dóen!

In deze training geef ik je de ‘missing link’, waardoor je je goed kunt voorbereiden en niet in een groot zwart gat hoeft te springen. Je krijgt de handvatten om op een praktische manier je webinar vorm te geven en je leert alles over de techniek, zodat je precies weet hoe alles werkt. Je zult goed voorbereid beginnen aan je webinar, zodat je deze zorgeloos en succesvol kunt geven.

“Na een aantal faliekant technisch mislukte webinars heb ik echt een webinarfobie opgelopen. Totdat ik Anita tegenkwam. Door haar lukte het me om vertrouwd te raken met mijn webinartool en nu ben ik in staat om zorgeloos te webinarren. Ik geloofde er niet meer in maar tot mijn verbazing is het gewoon gelukt. ‘

Denise Hulst

www.denisehulst.nl

“Anita heeft mij wegwijs gemaakt in de webinar jungle. Met haar heldere instructies en tips kreeg ik het vertrouwen om zelf achter de knoppen te kruipen. Sindsdien doe ik het probleemloos en met heel veel plezier.
Mijn klanten houden van webinars. Voor mij echt dé manier om mijn schrijftrainingen meer diepgang te geven.”

Jantien van Driel

www.copyschool.nl

“Hoewel ik de training nog niet heb afgerond, is de wijze waarop de training gegeven wordt, hoe de modules in elkaar steken, de aandacht van Anita, 
en de Facebookgroep erg fijn en prettig. Het mooie is dat ik een jaar lang toegang hou tot de training, dus ik ga het in mijn eigen tempo zeker nog verder afronden en ermee aan de slag.”

Annabelle Wijshoff

www.personalassistant4u.nl

“Onverwacht rolde ik de training Webinars Zonder Zorgen in, op het juiste moment. De modules zijn behapbaar en praktijkgericht. Het werk gaat hem zitten in het uitproberen van de tools en het kiezen. Doordat je met elkaar oefent kom je snel tot de ontdekking wat je wel en niet ligt. Nu de praktijk in, deze training heeft me echt het zetje gegeven dat ik nodig had!”

Joke Zonneveld

www.spelendschilderen.nl

“Webinars Zonder Zorgen is een interessante online cursus waarin verschillende webinarsystemen uitgebreid worden behandeld. Alles wordt zorgvuldig uitgelegd in de cursus. Dit maakt dat ik een weloverwogen keuze kan maken over welk webinarsysteem past bij wat ik wil. De Facebookgroep is fijn om je vragen te kunnen stellen. Er wordt goed met elkaar meegedacht en je krijgt snel reactie op je vraag van Anita. De bonussen uit de cursus maken het extra waardevol. Ik heb weer nieuwe dingen geleerd over lijstopbouw en verkoopwebinars. Belangrijke lessen voor (online) ondernemers!”

Manon Ende

www.stoere-stappen.nl

Na deze training ben jij klaar om zelf zorgeloos je eigen webinars te geven!

The better you PREPARE

The better you PRESENT

 Wil jij je graag eerst verdiepen in het fenomeen webinar en je goed voorbereiden?
Deze training biedt je die gelegenheid. Stap voor stap neem ik je mee door alles fases van een webinar, zodat jij niet meer verrast wordt en straks zorgeloos je webinar(s) kunt gaan geven.

Moet ik direct beginnen of kan dat ook later en hoe lang hou ik toegang tot de lessen?
Je kunt aan de training beginnen wanneer jij dat wil.
De training blijft één jaar toegankelijk voor alle deelnemers.
Moet ik al licenties op webinartools afsluiten?
Nee, doe maar rustig aan. Als je straks een keuze hebt gemaakt voor één of meerdere tools kun je bij bijna alle tools een gratis maandaccount aanvragen.
Ik ben niet zo technisch...
Dan lijkt het misschien eng, maar aan de hand van de stappen in de video’s kun je écht zelf stap voor stap aan de slag met de webinartools.
Leer je mij hoe ik mijn producten en diensten kan verkopen via een webinar?
Nee, helaas. Dit is geen salestraining, er zijn anderen die daar veel beter in zijn dan ik. In de bonusmodule zit wel een opname van het gastwebinar van Simone Levie waarin zij vertelt hoe je succesvol verkoopt via een webinar.
Hoe lang duurt de training en hoeveel tijd moet ik ervoor uittrekken?
De training bestaat uit 7 modules waar je direct toegang toe krijgt. Hoe lang je met de modules bezig bent varieert tussen de 1 en 2 uur. Met name de modules 4 en 5 over de tools en techniek zullen wat meer tijd in beslag nemen omdat deze veel videomateriaal bevatten.
Welke resultaten mag ik verwachten?
Zoals ik al aangaf; met de tools en support die ik je in deze training bied zou je in principe zelf je webinar, inhoudelijk en technisch, moeten kunnen plannen en geven.
Echter, je moet het natuurlijk wel allemaal zelf dóen! Alleen jij kunt jouw webinar geven. Het is gewoon een kwestie van oefenen, oefenen en dóen!
Moet ik verder nog iets aanschaffen om deze training te kunnen volgen?
Dat hangt af van waar je nu mee werkt en hoe jij je ‘webinarproces’ wilt inrichten.
Tools waar je moet kunnen werken, om je webinar te realiseren, naast de webinartools zijn een autorespondertool (mailprogramma) zoals Mailchimp, Autorespond, Aweber of Activecampaign en wat kennis WordPress is ook wel handig.
Waar kan ik terecht als ik nu nog vragen heb?
Als je nog vragen hebt, dan kun je mij een bericht sturen via de contactpagina.

De afgelopen jaren heb ik bij een groot aantal webinars ondersteund

%

Het percentage klanten dat daarna vaker en zelfstandig webinars is gaan geven

Deelnemers Workshop Webinars Zonder Zorgen

Deelnemers Online training Webinars Zonder Zorgen